Proširene vene-liječenje prirodnim putem

Nažalost ne postoji način na koji se mogu izliječiti ili zamijeniti deformirani zalisci na venama, tako da ukoliko se niste odlučili na operativni zahvat ili sklerozacije varikoziteta ovdje vam donosimo nekoliko prirodnih metoda za koje se nadamo da će umanjiti tegobe.

Treba znati da liječenje proširenih vena nije ni malo jednostavno te je zaista potrebno dosta vremena i upornosti kako bi se postigli dobri rezultati. Priroda nudi dosta biljaka koje poboljšavaju cirkulaciju i ublažavaju problem proširenih vena.

U terapiji moramo pojačati i poboljšati cirkulaciju, tako da se ne preporučuje previše uska odjeća niti sjedenje s prekriženim nogama. Stajanje i šetnju treba kombinirati da ni jednog ni drugog ne bude previše

Losion od divljeg kestena za proširene vene

Proširene vene-liječenje prirodnim putem! Vi samo ...

Divlji kesten je vrlo dobar prirodni lijek za ublažavanje simptoma kod proširenih vena. Escin, sastojak divljeg kestena umanjuje osjećaj težine u nogama, umanjuje bolove i grčeve. Priprema samog lonsiona je vrlo jednostavna.

U jesen ubrati deset većih plodova divljeg kestena, te ih sitno samljeti i staviti u manju staklenu posudu. Preliti sa 2 dl rakije i ostaviti na suncu 7 tjedana. Potom smjesu procijediti u bocu i svakodnevno blago masirati oboljela mjesta.

Mast od nevena protiv proširenih vena

Prirodna metoda! Potrebno je samo da prije odlaska u krevet …

Dvije šake cvijeta od nevene (cvjetova, listova i stabljika) sitno nasjeckati. U posudi zagrijati 500 gr svinjske masti i kada je mast vrela dodati neven, jednom pomiješati i ukloniti sa vatre. Posudu poklopiti i ostaviti preko noći na sobnoj temperaturi. Ujutro malo zagrijati, teko toliko da se može procijediti.

Dobiveni melem uliti u odgovarajuću posudu te više puta dnevno sa melemom blago masirati oboljela mjesta.

Melem od cvijeta petrovca (turike)

Šaku svježe nasjeckanog lista, cvijeta i stabljike biljke petrovaca ili turike (Agrimonia eupatoria) popržiti na 250 g masti i ostaviti da odstoji tijekom noći. Sutradan malo podgrijati, procijediti i uliti u staklenu posudu. Melem držati u hladnjaku i masirati nježno nekoliko puta dnevno oboljela mjesta.

Prirodna metoda! Potrebno je samo da prije odlaska u krevet …

Oblozi od ljekovitog bilja za proširene vene sa ranama

Prirodna metoda! Potrebno je samo da prije odlaska u krevet …

U posudu staviti 4 žlice sitno nasjeckanog lista biljke stolisnik (ranjenik - Achillea millefolium ), 3 žlice sitno nasjeckanog lista koprive i 6 žlica meda. Miješati dok se ne dobije homogena masa. Namazati bolna mjesta sa ljekovitom smjesom, preko staviti gazu i zavojem. Oblog držati 3 sata.

Kupus protiv proširenih vena

Naši stari su koristili listove svježeg kupusa za liječenje proširenih vena, te su ga smatrali najboljim mogućim oblogom. Sve što je potrebno je glavica svježeg kupusa. Listove kupusa prisloniti na oboljelo mjesto, pričvrstiti ih (najbolje tankom elastičnom čarapom). Oblog držati dok se kupus ne osuši, a nakon toga stavite svježi. Preporučuje se obloge od kupusa držati i preko noći.

Proširene vene-liječenje prirodnim putem! Vi samo ...

Već na početku ovog tretmana osjeća se olakšanje u vidu smanjenja bolova i peckanja te smanjenja oteklina, a nakon duže upotrebe proširene vene će se znatno povući, a koža koja je prije toga bila upaljena i crvena postat će ponovno nježna i svijetla.

Popular Today
KAKO SE RIJEŠITI BORA NA PRIRODAN NAČIN
Read more
Početna hidratantne facials
Read more
Varikoziteti-bolesti vena
Read more
Evo kako možete uštedjeti i na električnoj energiji!
Read more
Kako uštedjeti na računima za struju
Read more
Evo kako možete uštedjeti i na električnoj energiji!
Read more
Prirodna njega kože
Read more
Prirodni tretmani za liječenje prosirenih vena!
Read more

Never Miss A Post!