Liječenje proširenih vena narodnih lijekovaProsirene vene na nogama javlja se na nogama. Od proširenja oboleva uglavnom velika kožna vena noge sa svojim ograncima.

Uzroci koji dovode do proširenja vena su različiti. Jedan od glavnih uzroka je urođena, često nasledna slabost zida vena. Na ovaj se uzrok nadovezuje zastoj krvi u venama, prouzrokovan nekom smetnjom ili dugim stajanjem. To je čest slučaj kod žena za vreme trudnoće, ili kod pekara, kelnera i drugih profesija čiji je rad skopčan sa dugim stajanjem. Slabi zidovi vena popuste pod pritiskom krvi i počnu da se šire, dostižući ponekad deoljinu prsta na ruci. Proširenje nije podjednako duž cele vene, negde je jače, a negde slabije izraženo. Vene pri tom postaju duže i krivudave, tako da ponekad viđamo noge pokrivene spletom proširenih i iskrivudanih vena.Simptomi. Prvo se primeti da vena nije prava, nego vijugava kao zmija. Zatim se na venama postepeno javljaju manji čvorići, koji postaju sve veći i veći. Usled; pritiska zena koža postaje tanja, tako da.se čvorići prosijavaju. krrznju kao plava zrnca. Pri najmanjoj povredi ovi čvorići mogu da prsnu, izazivajući vensko krvarenje. Ovo krvarenje lako zaustavimo čvrstim zavojem i pritiskom na mestu povrede

Usled usporenog krvotoka u proširenim venama može lako doći do zgrušavanja krvi. Na podkolenicama se usled proširenih vena često otvaraju rane na koži, koje teško zarašćuju. Boja kože oko ovih rana je tamna.

Oboleli od proširenja vena žale se na umor u nogama, osećaju da su im noge teške, ne mogu ni da hodaju ni da stoje, imaju često grčeve i bolove u listovima i noge im trnu. Zastoj krvne tečnosti (limfe) u tkivu izaziva veće ili manje zadebljanje noge. U najtežim slučajevima bolesniku noge postaju kao u slona, i tu bolest zovemo „elefantijaza’.“

LEČENJE

Proširene vene na nogama su tegoba koji danas pogađa mnoge,tako da gotovo da nema nema osobe koja se u životu nije susrela sa ovom problematikom.Po najnovijim statistikama čak pedeset odsto populacije srednje životne dobi ima pomenute tegobe sa venama na nogama.Poslovi koji od nas zahtevaju dugotrajno stajanje i sedenje, drastično pogoršavaju celu situaciju jer se tada pritisak na naše vene povećava i do deset puta.Ovom oboljenju su naročito sklone žene nakon menopauze a nisu retke ni proširene vene u trudnoći.Daćemo vam nekoliko odličnih recepata i saveta za njihovo lečenje u nastavku…PROŠIRENE VENE ISHRANA

Poznato je da je ishrana za proširene vene na nogama veoma važna,evo i nekoliko smernica.Ukoliko su svi ostali preduslovi za nastanak proširenih vena ispunjeni:posao koji zahteva dugotrajno stajanje ili sedenje,nasleđe i slično,svakako obratite pažnju na pravilnu ishranu,puno pre nego što vam lekar na to ukaže.Potreban vam je veći unos vlaknaste hrane tokom dana,koja se nalazi u svežem povrću i voću,žitaricama,mahunarkama,koji će podstaći bolji probavu, jer je ona najvažniji preduslov za zdravlje vaših vena.Evo i kratkog pojašnjenja:ako imate neredovne i retke stolice vaše telo trpi stalan pritisak na stomak,što za posledicu ima lošiji protok krvi ka nogama.Dugotrajni zatvor stolice,vremenom slabi vene nogu,koje se usled stalnog pritiska šire i bolne su.Nije retka ni pojava hemoroida ,upravo iz ovih razloga ,kao i zbog povreda pri samom prolasku stolice,kroz završni deo debelog creva.Sa kojim god da se problemom suočavate jedite zdrava biljna vlakna i flavonide koji puno pomažu za proširene vene.U njih ubrajamo borovnice,trešnje,gloginje,ribizle,kupine i ostalo zdravo bobičasto voće..Veoma su bogati proantocijaninima,flavonidima,antocijaninima i pigmentima koji će poboljšati funkcije vašeg vaskularnog sistema.Osim bobičastog voća jedite heljdu i koristite tinkturu od borove kore i semenki grožđa..

ŠTA JE DOBRO PROTIV PROŠIRENIH VENA NA NOGAMA

proširene vene na nogama simptomiKao prvo krećite se.Svakodnevna fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju i održava vene zdravim i jakim ,preporuka je svakodnevna rekreacija u prirodi.

Nikada nemojte sedeti prekrštenih nogu jer to povećava pritisak na krvne sudove ,trudite se da ispravite noge dok to činite.

Hranite se zdravo Osim što podiže krvni pritisak i podstiče zadržavanje vode u organizmu, prekomeran unos soli predstavlja veliki rizik za proširene vene na nogama.Takođe, neophodno je konzumirati hranu bogatu vlaknima, koja ubrzavaju metabolizam. Hronični zatvor stvara dodatni pritisak na krvne sudove stomaka, što se prenosi i na velike vene donjih ekstremiteta.

Istraživanja su više puta pokazala da suplementi od divljeg kestena i bora ojačavaju naše vene i smanjuju otoke nogu.

Izbegavajte nošenje potpetica. Budući da stajanje na štiklama remeti cirkulaciju, krvni sudovi s vremenom slabe, što može izazvati oštećenja na njihovim zidovima i dovesti do pojave varikoznih vena.PRIRODNI LEK ZA PROŠIRENE VENE

Jedna odlična preporuka za sve vas koje muče proširene vene na nogama je svakako divlji kesten.Odmah na početku da kažemo,vene se neće povući preko noći.Potrebna je doslednost,disciplina i upornost u terapiji sa divljim kestenom,ponekad treba i više meseci da se primete prvi rezultati.Danas se kreme za proširene vene ,masti,ekstrakti i razni gelovi na bazi ove biljke mogu pronaći u skoro svim apotekama,pa čak i supermarketima..Ako ne uspete nabaviti takav gotov proizvod,možete u sopstvenoj režiji napraviti ovaj prirodni lek za proširene vene..

Uzeti pet jezgri od divljeg kestena i dobro ih izmrviti.zatim ih usuti u litar vode i kuvati sve dok na površini ne počne izlaziti pena.Skloniti sa šporeta i pričekati dok se mešavina ne ohladi.Dobijenu tečnost koristiti za mazanje obolelih vena na nogama.

Ova kućna terapija za proširene vene na nogama ne treba da vas plaši,jer kako tvrde stručnjaci ne postoje rizici da se na ovaj način dogode komplikacije poput kidanja i odvajanja tromba i slično.O čemu možete pročitati u članku venska tromboza.Ipak obavestite lekara o svemu jer su njegovi saveti i preporuke veoma bitni.Ova terapija je ujedno i odlična prevencija za pomenute probleme.

PROŠIRENE VENE NA NOGAMA KREME

Za varikozne vene danas postoje mnoge kreme na tržištu.Naša preporuka je da uzimate proverene recepture i narodne lekove kao što je nevenova mast,zatim oblozi od listova svežeg kupusa ,a za upaljenje vene se iznvanredno pokazao i gavez u kombinaciji sa kantarionovim uljem ili tinkturom..Sve te kreme mogu se i odlično kombinovati npr neven sa divljim kestenom i sl.Nakon primene ovih preparata doći če do vidnog poboljšanja,nelagodni simptomi poput peckanja,bolova,grčeva će se vremenom potpuno povući,otoci će splasnuti i koža nogu,će vam ponovo biti nežna i svetla..Jedan jednostavan recept za proširene vene na nogama se takođe dobro pokjazao.U pitanju je jabukovo sirće.Običnu pamučnu krpu,gazu ili dečiju pelenu natopite sa ovim sirćetom ,prislonite na obolela mesta i držite najmanje dvadesetak minuta.Primenjujte ovaj metod svaki dan i to dva puta u narednih trideset dana.Poboljšaćete cirkulaciju u nogama i ublažićete upale..Naročite predohrane protiv proširenja vena nema. Osobe koje su sklone proširenju vena treba da se klone dugog stajanja i hodanja; treba da izaberu profesiju gde’se ne mora stajati i hodati. Trudne žene treba da nose zavoje ili gumene čarape koje pritiskuju zidove vena i sprečavaju zastoj krvi. Zavoje i gumene čarape treba noću skidati, i postaviti noge na jastuk. Tako se krvotok olakša, a koža oporavi od pritiska.

Ako su proširene vene već izražene, lečenje treba otpočeti što pre. Proširene vene se leče injekcijama koje zatvaraju šupljinu vena. Ako je proširenje vena uzelo velike razmere, onda se one operišu, a posle operacije zaostala proširena mesta leče se injekcijama.

Popular Today
Efikasni prirodni lekovi protiv bolova u zglobovima
Read more
Kako napraviti kremu kod kuće
Read more
Правила изградњу мишића
Read more
Правила изградњу мишића
Read more
NASA je bez ičijeg znanja promenila horoskop - saznajte koji ste sada znak
Read more
Правила изградити мишићне масе
Read more
Магиц Снага Масажа
Read more
Efikasni prirodni lekovi protiv bolova u zglobovima
Read more

Never Miss A Post!