Mitä syödä rakentaa lihaksia kotona?


Terveysvalmentaja Jutta Gustafsberg lohduttaa lomalla lihoneita: suurin osa kesäkiloista on yleensä nestettä.

- Monesti kesällä on syöty paljon hiilihydraatteja, juotu alkoholia ja oltu vähän rillumarei. Se turvottaa ja kerää elimistöön nesteitä. Kun palaa normaaliin, terveelliseen ruokavalioon, kiloja voi alkaa tippua nopeastikin, Gustafsberg kertoo.

Gustafsberg muistuttaa, että läski ei pala koskaan nopeasti.

- Ei ole oikotietä onneen.

Pelkkä nesteen määrän väheneminenkin kehossa voi kuitenkin motivoida, kun peilistä katsovat aiempaa kapeammat kasvot ja vanhat farkut mahtuvat päälle. Gustafsbergin mukaan painonpudotuksessa kaikki lähtee ruokavaliosta.

- Moni tekee sen virheen, että kuvittelee, että kun alkaa jumpata ja urheilla hirveästi, voi syödä mitä tahansa.

Ruokavalio kannattaa Gustafsbergin mukaan rakentaa proteiinipitoisten ruokien ympärille. Hän muistuttaa, että vaikka kaikki lähtee ruokavaliosta, tehokas aerobinen liikunta tehostaa ruokavalion vaikutusta.

IS kysyi Gustafsbergiltä ja ravintoterapeutti Sirpa Soinilta, millä ruoka-aineilla rasvan saa palamaan.Näillä tavallisilla ruuilla auttaa rakentamaan lihaksia!

1. Kaurapuuro

Kaurapuuro ja muut täysviljatuotteet ovat samanaikaisesti proteiinin- ja kuidunlähteitä. Proteiini ja kuitu pitävät molemmat tehokkaasti nälkää. Kaurapuuroon kannattaa lisätä leseitä, maitoa, rahkaa tai jogurttia, jolloin mahalaukun tyhjeneminen hidastuu entisestään.

2. Kananmuna
Kananmuna on todella hyvä proteiinin lähde. Kananmunanvalkuaisen proteiinikoostumus on todella hyvä, jopa parempi kuin vähärasvaisessa lihassa. Proteiini taas pitää pitkään kylläisenä.

3. Kalat & Äyriäiset

Kalat ja äyriäiset ovat proteiinipitoista ruokaa ja niissä on myös hyvä rasvahappokoostumus. Ei välttämättä kannata valita vähärasvaista kalaa, koska rasvaisesta kalasta saa runsaasti hyvälaatuista rasvaa, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja.

4. Chili

Voimakkaat mausteet, kuten chili, pistävät aineenvaihdunnan liikkeelle. Chili vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja pistää elimistön nesteet liikkeelle.

5. Kasvikset

Kaali on hyvä ruoka laihduttajalle, koska elimistö kuluttaa yhtä paljon energiaa kaalin sulattamiseen ja prosessoimiseen kuin kaalista saa. Kaalia voi syödä vapaasti.

Parsa ja kukkakaali sopivat painonpudotukseen erityisesti naisille, koska ne estävät testosteronin muuttumisen estrogeeniksi, joka kerääntyy rasvana vatsan, reisien ja takapuolen alueelle.

6. Palkokasvit
Palkokasvit ovat kuitu- ja proteiinipitoisia ruoka-aineita ja pitävät hyvin nälkää. Ne myös vaikuttavat positiivisesti veren rasva-arvoihin.

7. Marjat

Marjat sopivat hyvin painonhallintaan, koska niissä on kuitua, ne ovat vähäenergisiä ja niiden ravintoainetiheys on korkea.

8. Vähärasvainen liha

Kana, kalkkuna tai muu vähärasvainen liha on erinomainen proteiinin lähde. Proteiini pitää hyvin nälkää.

9. Vähärasvaiset maitotuotteet
On tärkeää, että ruokavalio on riittävän proteiinipitoinen. Vähärasvaiset maitotuotteet, kuten rahka ja raejuusto ovat hyviä proteiinin lähteitä.

10. Pähkinät

Rasva ei pala ilman rasvaa. Hyvälaatuisia rasvoja saa esimerkiksi pähkinöistä ja oliiviöljystä.

11. Kahvi & Tee
Kahvia, vihreää teetä ja vettä voi nauttia huoletta. Ne vauhdittavat rasvanpolttoa ja niiden vaikutus on hyvin tehokas.Author: Heini Särkkä

Popular Today
5 terveellistä smoothieta painonpudotukseen
Read more
3 terveellistä smoothieta painonpudotukseen
Read more
Laihdu pysyvästi – 30 vinkkiä
Read more
Hurja väite: Juo tätä juomaa kolmen päivän ajan, niin laihdut liki neljä kiloa
Read more
Hurja väite: Juo tätä juomaa kolmen päivän ajan, niin laihdut liki neljä kiloa
Read more
Miten laihtua turvallisesti ja mukavasti
Read more
Etusivu korjaustoimenpiteitä varten menettää ylipaino
Read more
Laihdutus kotona
Read more

Never Miss A Post!