A program röviden


A program ideje: 21 nap

Akár 3-6 kg fogyás is elérhető, de természetesen a testsúly csökkenésének mértéke összefüggésben van az étrenden kívül még számos tényezővel:Mennyi súlyfelesleggel rendelkezel (minél kevesebb, annál kevesebb a súlyvesztés is, és minél nagyobb, annál több az elvesztett kilók száma)

Mennyi ideje étkezel rosszul, hányszor zavartad meg a szervezeted egyensúlyát különböző fogyásokkal, milyen genetikai háttérrel rendelkezel (vannak, akiknek gyorsan beindul a fogyás, vannak, akinek idő kell, míg a szervezete alkalmazkodik)

mennyire váltasz sportosabb életmódra (Ha életmódodban egy kicsit nagyobb hangsúlyt kap a sport, akkor látványosabb eredményt érsz el. Heti legalább 3 alkalommal, legfeljebb 6 alkalommal ajánljuk a testmozgást. Cardio edzést és dvd-s edzésprogramot egyaránt válassz. 1 alkalom legalább 50-60 perc legyen)Az itt következő 21 nap szigorú – így nagyobb súlyveszteséget ígér. Ahhoz azonban, hogy ezt biztosan el is érd, mindent pontosan be kell tartanod: ha lehet, ne helyettesíts semmit mással, ellenkező esetben elmaradhat a várt eredmény. Egyszerűsíteni azonban lehet, erre kínálok is alternatívát.

Ha több időd van, akkor kövesd egyszerűen a normál változatnál kiírt étrendet. Ha azonban nagyon elfoglalt vagy, és nincs mindig időd főzni, akkor számodra az egyszerű változatot ajánlom. Ez sajnos bizonyos lemondással jár: kevésbé lesz változatos az étrend. Az étrend egyszerűsítéséhez a gyakori kérdésekben is adunk tippeket, ezeket is olvasd el, hogy minél egyszerűbbé váljon számodra a 21 nap betartása.Amire figyeljünk:

1. Megfelelő folyadékfogyasztás

Naponta 2,5-3 liter folyadékot fogyassz el!

Ha nehezedre esik betartani, hogy ennyit igyál, akkor a következő módszerrel biztosan célt érsz: minden étkezés előtt 3 dl folyadékot igyál meg, és az étkezés közben vagy után 3 dl édesítős vagy natúr teát (lehetőleg koffein menteset: rooibos, herba vagy gyümölcsteát), vagy zöld teát. Jó megoldás a Rauch ice tea light és a Natíva víz is, de mivel ezek fruktózt is tartalmaznak a Súlykontroll 21 alatt naponta 1 palackkal ajánlok fogyasztani belőle.

Folyadékpótlásra a különböző innivalók között érdemes felállítani egy sorrendet, aszerint, hogy fogyasztásuk milyen bizonyított egészségi előnyökkel vagy épp hátrányokkal jár, és mennyi energiát viszel be vele a szervezetedbe. A 21 nap alatt elsősorban energiamentes folyadékot fogyassz (víz, édesítős vagy natúr tea, energiát nem-, vagy csökkentett mértékben tartalmazó üdítőitalok)! Ha belefér a 100%-os gyümölcslé az étrendbe, akkor azt az étrend tartalmazza. Cukrozott üdítőitalok és az alkohol fogyasztása az étrend tartása alatt nem ajánlott, maximum 2 alkalommal 1,5 dl száraz vörösbor. Cukrozott üdítőitalok és az alkohol fogyasztása az étrend tartása alatt nem ajánlott.

2. 4-5x-i étkezés

Az négyszer-ötszöri étkezés azért rendkívül fontos, mert, ha 3-4 óránként eszel, nem telik el annyi idő két étkezés között, hogy farkaséhes lehess. Ezáltal könnyebben be tudod tartani a szabályokat, ilyenkor ugyanis vércukorszinted kevésbé ingadozik. Ha például csupán két alkalommal eszel, akkor este sokkal éhesebb vagy, és bizony többet is eszel.3. Utolsó étkezés

Lefekvés előtt három órával már ne együnk!

A késői óra miatt már nem mozgod le az extra bevitelt, így az könnyebben lerakódik. Ráadásul még egy kellemetlen következménye van: megterheled vele szervezetedet, emiatt rosszul alszol, és másnap fáradtan ébredsz.

A felsoroltak fontos alapjai fogyásodnak, ezért a javasoltaktól ne térj el!

Ami nem ajánlott az étrend tartása során:

Alkohol – ha éppen a program alatt ünnepelsz pl. születésnapot, akkor legfeljebb 1-1,5 dl bor nőknek, 2-3 dl bor férfiaknak belefér a szigorú étrend mellett – de érdemes szem előtt tartani, hogy ez lassítja a fogyás ütemét.

Cukor, cukor tartalmú ételek, italok, alapanyagok

Liszt, liszt alapú ételek, alapanyagok

Gyümölcsök közül: banán (azokon a napokon, amikor belefér, azt az étrend tartalmazza)

Zöldségek közül: burgonya

Hagyományos köretek: tészta, burgonya, rizs, kenyér

A 21 napos étrendet egészséges felnőttek részére készítettem és ajánlom. Háziorvosod tanácsát az étrend elkezdése előtt érdemes kikérned.

Ha gyermek vagy, serdülőkorú, vagy ha táplálkozással összefüggő betegséged van, terhes vagy, illetve szoptatsz, ne kezdj bele!

Hölgyek figyelmébe!!

A menstruáció előtti 3-4 napon a szervezet folyadék visszatartása miatt a súlyod stagnálhat, vagy akár 10-20 dkg-mal nőhet is. Sajnos még egy fogyást nehezítő faktor van jelen menstruáció előtt: sokan fokozottan érzik az édességek iránti vágyat, ezért sokkal nagyobb akaraterőre van szükség, mint a többi napon.

Ezért tudatosan készülj erre az időszakra, hogy könnyebben kitarts az édességek iránti vágy fokozódása esetén is, és akkor is, ha a mérleg nem mutat olyan mértékű fogyást, mint amit az étrend miatt várnál. Ne add fel, menni fog!

Egy kis segítségHa a 21 nap során úgy érzed, hogy kevés az étkezéshez javasolt étel, és/vagy nagyon éhes vagy, akkor elsősorban zöldséget, és egyes gyümölcsöket rágcsálhatsz a kiírtakon kívül, ez belefér, csak egy kicsit lassítja a fogyás mértékét. Ezek lehetőség szerint 30-as SKI és alattiak legyenek (lásd súlykontroll index táblázat).

Ha sikeresnek érezted a diétát, akkor semmi mást nem kell tenned, mint a honlapomon megismerkedni a Súlykontroll Programmal. Szeretettel ajánlom figyelmedbe a „Súlykontroll egyszerűen” menüpontot.

Ha a 21 nap alatt leadtad az összes felesleged, akkor a letelte után a Súlykontroll 3. szakaszával folytasd. Ha még további fogyás a célod, akkor a Súlykontroll 2. szakasza szerint étkezz.

Természetesen az étrend kapcsán tapasztalt hatások is különböznek, illetve felmerülhetnek benned olyan kérdések is, amelyre nem kapsz választ a 21 napos étrenddel kapcsolatos gyakori kérdésekben. Honlapom interaktív felülete rendelkezésedre áll, hogy ne maradhasson benned megválaszolatlan kérdés.

Popular Today
Ot tipp: használd őket, és élvezd, ahogy tisztul a bőröd.
Read more
Körömgomba gyógyítása házilag
Read more
ÍGY ŰZÖD EL ÖRÖKRE A LÁBGOMBÁT/HU
Read more
Az 4 legjobb ital, ami segít fogyni
Read more
Nagy Nikoletta lett a Miss Universe Hungary 2015 győztese
Read more
Vadgesztenye krém rozáceára, visszerekre
Read more
Hogyan nagyításhoz sárgadinnye?
Read more
Egymillióból egy ilyen ikerpár születik
Read more

Never Miss A Post!