Remedii naturiste pentru durerile musculare

Oricare ar fi motivul pentru durerile tale musculare, tot fructele şi plantele îţi vin în ajutor.

Papaya

Un fruct sănătos pe care îl poţi găsi cu uşurinţă în hypermarketuri şi care te poate scăpa de durerile musculare, datorită substanţelor pe care le conţine şi care reduc inflamaţia. Mai mult, vitaminele A, C şi e pe care le conţine calmează durerile. De fiecare dată când ai dureri musculare, mănâncă o ceaşcă de papaya. Pentru un tratament de câteva zile, mănâncă o porţie pe zi.

Papaya smântână

Infuzie cu smirnă şi tămâie

Fă o infuzie de smirnă şi tămâie apoi toarnă lichidul într-un bandaj te tifon pe care îl aplici apoi pe locul dureros. Infuzia opreşte inflamaţia şi calmează durerile. Poţi găsi în farmacie unguent pentru dureri care să conţină smirnă şi tămâie şi îl poţi folosi pe acela.

Infuzie cu smirnă şi tămâie sub formă de gel

Unguent cu ardei iute

O reţetă simplă pentru un unguent făcut în casă: ardei iute şi ulei de cocos. Amestecă două linguriţe de ardei iute pisat bine cu o jumătate de ceaşcă de ulei de cocos ţinut la frigider şi aplică amestecul pe zona dureroasă. Ardeiul încălzeşte muşchiul şi calmează durerea. Sfat: dacă începe să te usture pielea, spală-te cu apă rece.

Unguent cu ardei iute

Urzica

Toate tipurile de afecţiuni reumatice beneficiază de pe urma tratamentului pe bază de urzică. Ele ajută la reducerea inflamaţiilor articulare şi, în acelaşi timp, consolidează structura osoasă, datorită mineralelor din compoziţia plantei (calciu, magneziu, siliciu). Pentru efect sporit, urzica poate fi combinată cu alte plante, cum sunt salcia, socul, creţuşca, roiniţa şi mesteacănul. Se prepară un decoct dintr-o lingură de amestec de plante la o cană cu apă, care se fierbe timp de unul-două minute şi apoi se lasă la infuzat încă 10-15 minute. Se beau câte trei căni de ceai pe zi.

Urzica

Comprese calde şi reci pe zonele dureroase

Atunci când durerea este în stadiu acut, ea poate fi calmată prin aplicarea pe locul afectat a unor comprese cu foi proaspete de varză, încălzite în prealabil. Foile se pot fixa cu tifon şi trebuie schimbate la fiecare două-trei ore. De ajutor sunt şi compresele cu bitter suedez. Se îmbibă un tifon curat cu bitter suedez şi se aplică pe locurile afectate, după ce te-ai uns în prealabil cu cremă de gălbenele. Astfel de comprese pot fi făcute folosind oţet aromatic sau balsamic (se pune o lingură de oţet la un litru de apă fiartă). De asemenea, hreanul calmează rapid durerile reumatismale. Rădăcina de hrean se dă prin răzătoare, se pune pe o pânză şi se aplică pe zona dureroasă. În acelaşi fel poţi proceda folosind usturoi pisat sau foi de ceapă. Eficiente într-o astfel de situaţie sunt şi compresele fierbinţi cu sare grunjoasă (sarea se încălzeşte în cuptor, iar apoi se aplică pe articulaţiile afectate de reumatism, folosind o pânză curată).

Comprese calde şi reci pe zonele dureroase

Popular Today
Slăbeşte rapid şi sănătos urmând dieta doctorului OZ!
Read more
Lapte shake-uri pentru pierderea în greutate - rețete
Read more
Dieta Cambridge, slabesti rapid cu shake-uri si supe la plic
Read more
5 moduri de a corecta o cifră!
Read more
Ciocolata: slăbire dulce
Read more
​Crema de fata preparata in casa
Read more
Piureuri dietetice - secrete de gătit și ingrediente utile pentru frumusete si armonie
Read more
5 moduri de a corecta o cifră!
Read more

Never Miss A Post!