Având grijă de picioarele tale


Mai mult de jumătate dintre romance se confruntă cu varicele. Potrivit medicilor specialişti, cele mai des întâlnite 10 cauze ale apariţiei varicelor sunt ereditatea, vârsta, sexul, lipsa exerciţiilor fizice, hainele prea strâmte, consumul de alcool în timpul zborurilor, obezitatea, băile fierbinţi, sauna şi deshidratarea.

Tratamentele tradiţionale pentru varice sunt intervenţiile chirurgicale şi terapia cu laser, însă acestea pot fi destul de costisitoare. Există însă și leacuri la îndemână pe care vi le puteți prepara acasa.

Clasificare

Varicele se clasifică în două categorii:

a) primitive;

b) secundare;

a) Varicele primitive au localizări diferite (membre pelvine, varicocel, hemo­roizi ) şi nu prezintă o cauză aparentă.

b) Varicele secundare au o cauză binecunoscută şi reprezintă un simptom în cadrul unor manifestări patologice complexe. La rândul lor se împart îndouă grupe:

- congenitale, localizate mai ales în regiunea cervicală şi la membrele tora­cice, însoţesc unele malformaţii venoase;

- dobândite, au localizări diverse (membre pelvine, cardice, hemoroizi) rezultate în urma unor procese patologice ce afectează trunchiurile venoase principale.

Tratament

Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este foarte eficient în tratarea varicelor deoarece îmbunătățește circulația sângelui și are efect antiinflamator. Masați ușor zonele afectate cu oțet din cidru de mere nediluat, dimineața și seara.Ulei de măsline

Uleiul de măsline îmbunătățește ciruclația sângelui și reduce durerea și inflamția cauzate de venele varicoase. Amestecați ulei de măsline și ulei cu vitamina E în catități egale și masați zonele afectate de două ori pe zi.Usturoi

Usturoiul reduce inflamația, îmbunătățește circulația sângelui și elimină toxinele din sânge.

Puneți într-un borcan șase căței de usturoi tăiați împreună cu sucul de la trei portocale și cu două linguri de ulei de măsline, apoi lăsați amestescul timp de 12 ore. Apoi folosiți câteva picături din această soluție pentru masarea zonelor afectate. După ce ați terminat masajul, înfășurați zona cu o cârpă de bumbac și rămâneți așa peste noapte. Încercați acest remediu pentru câteva luni pentru a observa rezultate semnificative.


Tratamentul varicelor cu rosii verzi

Rosiile verzi sunt un remediu simplu, care poate fi folosit in lupta cu varicele. Este necesar sa spalati cateva gogonele si sa se taie in felii (sau inele). Puneti feliile de rosii verzi pe nodurile venelor varicoase. Daca este necesar acoperiti-le cu un bandaj.

Pastrati rosiile in aceste locuri pana cand simtiti o senzatie de furnicaturi pe piele. Daca nu puteti suporta senzatia, scoateti imediat ce simtiti o senzatie de arsura si spalati venele cu apa rece. Daca aceasta procedura merge bine, rezultatul va fi vizibil foarte curand. Aceasta procedura se repeta de cinci ori pe zi.

Dupa doua saptamani de punere in aplicare a acestor proceduri de zi cu zi, nodurile venoase vor incepe sa se estompeze. Reteaua capilara, nodurile, umflaturile si durerile in vene vor disparea in cele din urma.

Tratamentul varicelor cu rosii coapte

Procedura este similara cu cea precedenta. Rosiile coapte trebuie sa fie spalate, taiate in felii subtiri si apoi se aseaza pe venele dureroase timp de 3-4 ore, dupa care se acopera cu un bandaj. Dupa un timp inlocuiti rosiile cu altele noi. Aceasta procedura este de preferat sa se desfasoare seara sau noaptea.

Durata cursului tratamentului este individual. Puteti efectua acest tratament pe parcursul intregii veri si in combinatie cu rosiile verzi.

Rosiile au proprietati de vindecare pentru ca in ele, in plus fata de seminte, exista o substanta in care se afla proprietati similare cu aspirina. Acest acid este considerat a fi un anticoagulant, care dilueaza sangele si nu stagneaza. In plus, rosiile contin flavanoids care consolideaza peretii vaselor de sange.


Dacă sunteţi încă în stadii incipiente, deci varicele nu s-au extins şi apar ca nişte vinişoare colorate sparte inestetice, puteţi încerca să abordaţi problema din punct de vedere al terapiilor naturiste, altfel spus, să luaţi măsuri preventive prin alimentaţie corespunzătoare şi masaj cu produse naturale eficiente.

Iată câteva dintre strategiile pe care trebuie să le urmaţi:

Adoptaţi un regim alimentar bogat în fibre şi beţi foarte multă apă – vegetalele, fructele şi cerealele încurajează peristaltismul, adică acele contracţii ale muşchilor din tractul digestiv. Daca aceste contracţii nu survin, apare constipaţia iar presiunea sangvină în abdomen creşte, fiind astfel un obstcol pentru fluxul sanguin către membrele inferioare şi slăbind pe parcursul timpului pereţii capilarelor, cauzând apariţia venelor varicoase şi a hemoroizilor.

Fructele mov susţin funcţia vasculară

Fructele de păducel, cireşele, afinele, coacăzele, murele sunt extrem de benefice în împiedicarea evolutivă a varicelor. Aceste fructe sunt surse bogate de antocianide şi proantocianide, flavonoide recunoscute pentru efectul lor pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Alte surse bogate de flavonoizi sunt hrişca, extractul din seminţe de struguri şi scoarţa de pin.

Unguent natural pe bază de castan sălbatic – seminţele acestei plante sunt apreciate de secole pentru capacitatea lor de a ameliora simptomele vinişoarelor sparte sau hemoroizilor. Castanul sălbatic are acţiune tonic venoasă, antiinflamatoare şi vasoconstrictoare şi este utilizat ca adjuvant atât în caz de hemeoroizi, varice, flebite, senzaţie de grutate în gambe, cât şi în reumatism, degerături sau impetigo.Extractul de Gotu kola, o plantă originară din Asia, contribuie la întărirea peretelui vascular şi are acţiune benefică asupra circulaţiei capilare. Rezultatele clinice au demonstrat că această plantă este extrem de efcientă în tratamentul celulitei, a insuficienţei venoase la nivelul membrelor inferioare şi în cazul varicelor.Este indicat consumul de piper cayenne, ghimbir şi ananas, alimente care conţin bromelaină, substanţă cu puternic rol antiinflamator şi de dizovare a fibrinei, proteină care favorizează depunerile de grăsime pe vasele de sânge.

Factori de risc

Dezvoltarea varicelor primare sau esenţiale este strâns legată de prezenţa unor factori care le favorizează apariţia: ereditatea varicoasă, sarcinile repetate, ortostatismul prelungit, efectuarea de profesii ce necesită eforturi fizice mari, traumatismele repetate, sedentarismul, obezitatea.

  • Antecedentele varicoase se întâlnesc în 68% din cazuri, uneori fiind discrete (varicozităţi intradermice, "labă de gâscă", teleangiectazii, edeme pasagere ale membrelor inferioare). Se pare că un rol îl joacă şi sexul părinţilor varicoşi: antecedente paterne se întâlnesc la 23% din cazuri, iar cele materne la 53,3% din cazuri. Rudele de gradul II sunt implicate numai la 12,33%. Dacă ambii părinţi au varice atunci aproape toţi descendenţii vor fi varicoşi. Moştenirea varicelor se face şi în funcţie de sexul copiilor. Astfel dacă nici unul dintre părinţi nu are varice, 25% din băieţi şi 15% din fete vor face varice; dacă unul din părinţi este varicos 26% din băieţi şi 58% din fete vor face varice; dacă ambii părinţi au varice 90% din băieţi şi 92% din fete vor prezenta varice.

Este important de subliniat faptul că prezenţa altor factori de risc asociaţi varicelor: ortostatismul prelungit, naşteri multiple, obezitatea etc. favorizează şi mai mult dezvoltarea varicelor genetice.

  • Sarcina accelerează apariţia varicelor şi evoluţia lor la 45% din femeile varicoase. Varicele apar după prima sarcină la 33,7% din femei, iar după a doua sarcină la 11,02%. S-a constatat că la femeile varicoase ce nu au născut, varicele se asociază cel mai mult cu 4 semne clinice, după o sarcină apar 5 semne clinice, iar după 3 naşteri se ajunge la 6 semne clinice.

Alt factor care agravează evoluţia varicelor îl constituie munca în poziţie ortostatică fără mişcare (ortostatism static).

  • Traumatismele repetate. Un grup de persoane unde varicele sunt frecvente întâlnite este cel al sportivilor unde 85% fac varice datorită traumatismelor, cu rupturi spontane ale venelor în cursul efortului sau deteriorarii perforantelor. Se întâlnesc varice în fotbal, volei, halterofili, canoe, rugby, judo, karate etc. S-a constatat că după 45 ani varicele post-traumatice apar de 4 ori mai frecvent la bărbaţi decât la femei, aparaţia varicelor la femei fiind influenţată mai ales de secreţia hormonală.
  • Varicele la tineri sunt favorizate de sedentarism şi studiul prelungit la masa de scris. Ele apar mai rar la copiii care se joacă mai multe ore pe zi în aer liber, la cei care practică diferite sporturi.
  • Obezitatea agravează evoluţia varicelor şi creşte frecvenţa complicaţiilor.
  • Contraceptivele orale ce conţin etinilestradiol sunt contraindicate la persoanele cu tromboze varicoase profunde în antecedente, iar în caz de administrare este necesar control periodic al coagulării.

Pe de altă parte, varicele apărute în copilărie sau adolescenţă evoluând pe un teren genetic au o evoluţie mai rapidă, cu decompensare la prima sarcină sau odată cu începerea executării profesiunii în poziţie ortostatică prelungită. În realitate, orice formă de varice evoluează spre agravare progresivă.

Popular Today
BUZE SMACKING SMOOTHIE RETETE PENTRU PIERDEREA IN GREUTATE
Read more
HALLUX VALGUS
Read more
5 moduri de a corecta o cifră!
Read more
Ciocolata: slăbire dulce
Read more
Produse care ajuta să piardă în greutate!
Read more
Ciocolata: slăbire dulce
Read more
5 moduri de a corecta o cifră!
Read more
Ce este un remediu pentru celulita mai eficient
Read more

Never Miss A Post!